Ο Νίκος Κούρκουλος και Τζον Κασσαβέτης μαζί σε ταινία του 1968

Ο Νίκος Κούρκουλος εξαργύρωσε την απεριόριστη γοητεία του στον ελληνικό κινηματογράφο με μια μέτρια ταινία Ιταλο-αμερικανικής παραγωγής, στην οποία συμπρωταγωνιστούσε με τον Τζον Κασαβέτη και μιλούσε αγγλικά.
Το 1968 ο παραγωγός Ντίνο ντε Λαουρέντις κάλεσε τον Κούρκουλο για να συμπράξει σε μια γκαγκστερική ταινία λαϊκής κατανάλωσης με τον περίφημο Τζον Κασαβέτη σε σκηνοθεσία Αλμπέρτο ντε Μαρτίνο και μουσική του Ένιο Μορικόνε. Ο γόης του ελληνικού σινεμά ενσάρκωσε τον Ενρίκο, ένα κακοποιό με σκάρτο χαρακτήρα που δεν διστάζει να κάνει τις παλιοδουλειές του αλλά και να απλώνει χέρι στη γυναίκα του καλύτερου φίλου και συνεργάτη. Η ταινία με πρωτότυπο τίτλο "Roma come Chicago" προβλήθηκε και στην Ελλάδα ως "Το Σικάγο στη Ρώμη", και μάλιστα μεταγλωττισμένη αλλά δεν είχε καμία εμπορική τύχη, κοινώς πέρασε απαρατήρητη, καθώς αναδείκνυε ένα Κούρκουλο που δεν είχε συνηθίσει το Ελληνικό κοινό. Από τη μέτρια αυτή ταινία κρατάμε το γεγονός ότι ο Νίκος Κούρκουλος μίλησε Αγγλικά μπροστά στο φακό... fosonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων


Πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπ' όψιν ότι:
Δεν επιτρέπονται τα Greeklish (Ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες).
Το σχόλιό σας θα πρέπει να είναι σχετικό με το θέμα.
Δεν επιτρέπονται οι προσωπικοί προσβλητικοί χαρακτηρισμοί.
Χρήση πολλαπλών λογαριασμών και ψευδώνυμων, που έχουν ως σκοπό να οδηγήσουν στην παραπλάνηση των συνομιλητών, δεν είναι κάτι το αποδεκτό.
Σχολιασμός με συνεχή παράθεση έτοιμων μεγάλων κειμένων («σεντόνια») άλλων ιστοσελίδων και καταιγισμό εξωτερικών συνδέσμων, δεν βοηθά στην ομαλή εξέλιξη της συζήτησης.
Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής, ή τροποποίησης σχολίων, που αντιβαίνουν στο περιεχόμενό τους, χωρίς καμμία άλλη προειδοποίηση και χωρίς καμμία υποχρέωση παροχής περαιτέρω εξήγησης ή διευκρίνισης. Επιπλέον, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα αποκλεισμού από τις συζητήσεις, των σχολιαστών που υποτροπιάζουν.


Συνιστάται ιδιαίτερα, να σχολιάζετε αφού προηγουμένως έχετε συνδεθεί μέσω κάποιας από τις διαθέσιμες υπηρεσίες (Disqus [προτείνεται], Facebook, Twitter, Google). Έτσι, θα έχετε καλύτερο έλεγχο επί των σχολίων σας.