KOYKOYMITSA RADIO -ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ PLAY

KOYKOYMITSA RADIO ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ PLAY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ aetinos99@gmail.com

Έγκριση για τεράστιο φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 79,6MWp στο Ξηρόμερο

 


Εγκρίθηκε επένδυση για νέα φωτοβολταϊκά στην Αιτωλοακαρνανία. 
 Συγκεκριμένα, δόθηκε έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) για την κατασκευή και λειτουργία του έργου Φωτοβολταϊκός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 79,6 MW, στις θέσεις 
«ΓΑΒΡΑ ΖΕΥΓΑΡΙ –ΓΡΑΝΤΖΙΑ – ΕΣΤΡΕΦΟΣ ΛΙΜΝΗ – ΕΣΤΡΕΦΟΣ – ΛΑΙΑ – ΣΚΑΝΔΑΛΙ – ΧΑΛΚΕΡΟ – ΧΑΛΚΕΡΟ ΖΕΥΓΑΡΙ» Δ.Ε. Μεδεώνος Δ. Ακτίου-Βόνιτσας, Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας. 
Φορέας του έργου είναι η εταιρεία ΕLMYA GREECE 9 MON/ΠΗ IKE. 
 Περιγραφή του έργου Το προτεινόμενο έργο αφορά την εγκατάσταση συγκροτήματος Φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 79,6MWp με συνοδό έργο υποσταθμό – με την επωνυμία «ELMYA GREECE 9 Μ.I.K.E.» η οποία θα εγκατασταθεί στις θέσεις «ΓΑΒΡΑ ΖΕΥΓΑΡΙ – ΓΡΑΝΤΖΙΑ – ΕΣΤΡΕΦΟΣ ΛΙΜΝΗ – ΕΣΤΡΕΦΟΣ – ΛΑΙΑ – ΣΚΑΝΔΑΛΙ – ΧΑΛΚΕΡΟ – ΧΑΛΚΕΡΟ ΖΕΥΓΑΡΙ», των Δ.Δ. Τρύφου και Κατούνας της Δ.Ε. Μεδεώνος του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με την χρήση ηλιακής ενέργειας. 
 Το προτεινόμενο Φ/Β σύστημα θα είναι ισχύος 79,60MWp και θα περιλαμβάνει: Την κατασκευή και λειτουργία Φωτοβολταϊκού Σταθμού συνολικής ισχύος 79,60ΜW. Τ
ην κατασκευή κατάλληλων υποστηρικτικών δομών για την τοποθέτηση τόσο των φωτοβολταϊκών πλαισίων, όσο και των μετατροπέων ενέργειας. 
Κατασκευή Υπόγειου Δικτύου Μέσης Τάσης κατά μήκος των υποστηρικτικών δομών και κατά μήκος των δρόμων για τη συγκέντρωση της συνολικής παραγόμενης ενέργειας.
 Την κατασκευή του νέου υποσταθμού ανύψωσης τάσης εντός κατάλληλου πολυγώνου σε γειτονική περιοχή εγκατάστασης του έργου. 
Η πρόσβαση στο Φωτοβολταϊκό Σταθμό και η μεταφορά του απαραίτητου Η/Μ εξοπλισμού θα πραγματοποιηθεί μέσω του κύριου οδικού δικτύου τo οποίo πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές για τη διέλευση των φορτηγών μεταφοράς του εξοπλισμού, καθώς και μηχανημάτων για την εκτέλεση των χωματουργικών εργασιών έως τις παρυφές της θέσης ενδιαφέροντος του έργου και ως εκ τούτου δεν απαιτούνται νέοι δρόμοι. 
 Η περιοχή ενδιαφέροντος του Φωτοβολταϊκού Σταθμού ανήκει στο Δ. Ακτίου-Βόνιτσας της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας βρίσκεται εκτός σχεδίου, εκτός ορίων οικισμών, εκτός ΖΟΕ και εντός ζώνης Γ (Περιοχή Περιβαλλοντικού Ελέγχου) του Εθνικού Πάρκου Αμβρακικού κόλπου, όπου επιτρέπεται η δραστηριότητα. 
 Συνολικά το προτεινόμενο έργο αφορά την εγκατάσταση και λειτουργία 8 Φ/Β σταθμών, ισχύος 9,95MW έκαστος ήτοι συνολικής ισχύος 79,60MW, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν τις παρακάτω διατάξεις και συσκευές: 
 136.000 φωτοβολταϊκά πλαίσια πολυκρυσταλλικού τύπου Vertex TSM-DE20 600W της κατασκευάστριας εταιρείας Trina 600Watt. 
Σημειώνεται ότι ο κάθε ΦΣΠΗΕ θα περιλαμβάνει περίπου 17.000 φωτοβολταϊκά πλαίσια 32 διασυνδεδεμένους αντιστρoφείς (inverters), ονομαστικής ισχύος 2.500KVA, έκαστος, της κατασκευάστριας εταιρείας SMA.
 Σημειώνεται ότι ο κάθε ΦΣΠΗΕ θα περιλαμβάνει 4 διασυνδεδεμένους αντιστρoφείς (inverters), ονομαστικής ισχύος 2.500KVA. 32 μετασχηματιστές (έναν για κάθε inverter).
 Ο κάθε ΦΣΠΗΕ θα περιλαμβάνει 4 μετασχηματιστές Πίνακες με τους κατάλληλους ασφαλειοδέκτες για όλα τα DC και AC ρεύματα Συστήματα ελέγχου για τον έλεγχο του συστήματος και παρακολούθηση της λειτουργίας του σταθμού μέσω Internet. Απαιτούμενο ηλεκτρολογικό υλικό, αναλώσιμα υλικά εγκατάστασης, πίνακες, συστήματα αντικεραυνικής προστασίας και γειώσεις. 
Κατερίνα Παναγέα –
 ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων


Πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπ' όψιν ότι:
Δεν επιτρέπονται τα Greeklish (Ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες).
Το σχόλιό σας θα πρέπει να είναι σχετικό με το θέμα.
Δεν επιτρέπονται οι προσωπικοί προσβλητικοί χαρακτηρισμοί.
Χρήση πολλαπλών λογαριασμών και ψευδώνυμων, που έχουν ως σκοπό να οδηγήσουν στην παραπλάνηση των συνομιλητών, δεν είναι κάτι το αποδεκτό.
Σχολιασμός με συνεχή παράθεση έτοιμων μεγάλων κειμένων («σεντόνια») άλλων ιστοσελίδων και καταιγισμό εξωτερικών συνδέσμων, δεν βοηθά στην ομαλή εξέλιξη της συζήτησης.
Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής, ή τροποποίησης σχολίων, που αντιβαίνουν στο περιεχόμενό τους, χωρίς καμμία άλλη προειδοποίηση και χωρίς καμμία υποχρέωση παροχής περαιτέρω εξήγησης ή διευκρίνισης. Επιπλέον, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα αποκλεισμού από τις συζητήσεις, των σχολιαστών που υποτροπιάζουν.


Συνιστάται ιδιαίτερα, να σχολιάζετε αφού προηγουμένως έχετε συνδεθεί μέσω κάποιας από τις διαθέσιμες υπηρεσίες (Disqus [προτείνεται], Facebook, Twitter, Google). Έτσι, θα έχετε καλύτερο έλεγχο επί των σχολίων σας.