Η αρχική ιστορία έχει ως εξής.
Ένας σουλτάνος γνώρισε την απιστία από την πρώτη του γυναίκα και αποφάσισε να μην του ξανασυμβεί. Έτσι, διάλεγε μια γυναίκα κάθε βράδυ, κοιμόταν μαζί της και το πρωί την αποκεφάλιζε/
Μ' αυτόν τον τρόπο αυτός είχε το κεφάλι του ήσυχο και οι κοπέλες καθόλου κεφάλι πια.
Βλέποντας η κόρη του βεζίρη του, η Σεχραζάτ ότι το παλάτι σε λίγο θα θυμίζει κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων , καθότι τις γυναίκες που υπήρχαν τις δολοφονούσε ο βασιλιάς, αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της η μάλλον στο ...στόμα της.
Κανονίζει να επιλεγεί αυτή από το σουλτάνο και από την πρώτη νύχτα αρχίζει να του αφηγείται ιστορίες. Κάθε πρωί η ιστορία φτάνει σε ένα κρίσιμο σημείο κι η Σεχραζάτ λέει "Τι κρίμα, ξημέρωσε!
Άντε, να ζήσουμε να με θυμόμαστε, πάμε για την εκτέλεση τώρα" και ο σουλτάνος της χαρίζει την ημέρα, γιατί θέλει να μάθει τη συνέχεια της ιστορίας.
Η Σεχραζάτ τελειώνει την ιστορία το επόμενο βράδυ και μετά ξεκινάει άλλη, η οποία το πρωί έχει φτάσει σε κρίσιμο σημείο , οπότε το Σουλτάνος της χαρίζει τη ζωή για ακόμα μια μέρα, για να μάθει τη συνέχεια, και αυτό συνεχίζεται για χίλιες και μια νύχτες...
Τότε ο σουλτάνος αντιλαμβάνεται ότι δεν ξεμπερδεύει εύκολα από τη Σεχραζάτ , και την ....παντρεύεται.!
Ας δούμε και την ιστορία με την επένδυση στο πλατυγιάλι ...
1984: η τέως Ε.Τ.Β.Α. με χρηματοδότηση από τα Μ.Ο.Π.προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να στήσει στο Πλατυγιάλι Αστακού την πρώτη ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ (Ναυτιλιακή Βιομηχανική Περιοχή) στην Ελλάδα, στην οποία θα διαλύονταν πλοία.
1990: η ΕΤΒΑ επιχείρησε, ανεπιτυχώς, να «ξεφορτωθεί» τη ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ και να την πουλήσει στην Ελβετική εταιρία C.B.I με σκοπό την κατασκευή μεγάλης μονάδας καύσης τοξικών αποβλήτων που θα προέρχονταν από χώρες κύρια της Δυτικής Ευρώπης
1992: η Ε.Τ.Β.Α. ΑΕ, επιδίωξε, ανεπιτυχώς να πουλήσει το Πλατυγιάλι στην Εβραϊκή εταιρία LYPSA, με σκοπό την κατασκευή μιας μεγάλης μονάδας παραγωγής πράσινης αμόλυβδης βενζίνης, υψηλών οκτανίων και αποθήκευσης σε δεξαμενές, μεγάλων ποσοτήτων βουτανίου που θα προέρχονταν από την διύλιση της
1996 -1997 :η πολιτεία με Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς πόρους και κάτω από ένα αυστηρά δεσμευτικό επιχειρησιακό πλάνο χρηματοδοτεί την μετατροπή της «ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ» σε «Διαμετακομιστικό Εμπορικό Λιμάνι -Πύλη της Ελλάδας προς τη Δύση» με θεσμοθετημένη ελεύθερη ζώνη ΠΔ 330/1990 (νόμος Α. Πεπονή) που «θα έβαζε την περιοχή και την δυτική Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης».
1999, η ΕΤΒΑ παραδίδει ολόκληρη την υποδομή στην κοινοπραξία «ΑΣΤΑΚΟΣ ΤΕΡΜΙΝΑΛ»που μετέχουν οι κατασκευαστικές εταιρίες ΜΕΤΩΝ, ΑΕΓΕΚ, ΑΚΤΩΡ και ΣΥΜΕΤ.
Σερφάροντας στο διαδίκτυο διαβάζουμε τίτλους :
14 Μαΐου 2010 :Πλατυγιάλι: Η μεγάλη επένδυση βήμα προς βήμα
2 Αυγ 2011:«Ξεπαγώνει» η ενεργειακή επένδυση στο Πλατυγιάλι;
5 Νοεμβρίου 2013: «Μάχη» για το Πλατυγιάλι στον Αστακό
Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να κριθεί ποιος θα ελέγξει το λιμάνι στο Πλατυγιάλι Αστακού, για το οποίο υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αγορά πετρελαιοειδών.
19 Μαΐου, 2015 :Επένδυση Κινέζων στο Πλατυγιάλι;
27-03-2021 : Deal στον Αστακό - Ποιο επενδυτικό σχήμα αγοράζει το λιμάνι από τις Τράπεζες
24 Μαΐου 2021: Αστακός: Επένδυση 500 εκατ. ευρώ στο Πλατυγιάλι –
Το big project
7 Ιανουαρίου 2022: Η επένδυση στο Πλατυγιάλι Αστακού θα ξεπεράσει το 1,5 με 2 δισ. ευρώ!
17 Δεκεμβρίου 2023 : Πλατυγιάλι Αστακού: Νέα σενάρια για την επένδυση 500 εκατ. ευρώ –
Οι φήμες για την Mubadala Investment
18/03/2024: Στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων η επένδυση στο Πλατυγιάλι;
και φτάσαμε στο σήμερα με δυο αλληλοσυγκρουομενα δημοσιεύματα :
14 Φεβρουαρίου 2025 Newsit: θολό τοπίο για την επένδυση στο Πλατυγιάλι Αστακού
15/02/2025 Η εφημερίδα «Καθημερινή» κάνει εκτενή αναφορά για την τουριστική επένδυση στο Πλατυγυάλι. και οτι αναμένεται σχετική απόφαση της διυπουργικής επιτροπής
Ο
Δημήτρης Στρατούλης είχε πει κάποτε ότι το Πλατυγιάλι ειναι η «κότα με τα χρυσά αυγά» για τον κόσμο του καιροσκοπισμού των κατασκευαστικών και των «επενδυτών»
Αληθές είναι -σύμφωνα με πληροφορίες της ΒΕΛΟΥΤΣΑNEWS- ότι η Δημοτική Αρχή Ξηρομέρου είχε την σωστή ενημέρωση για τις εξελίξεις από υψηλόβαθμα στελέχη που εμπλέκονται στην υπόθεση καθώς και από πολιτικούς παράγοντες και όχι κατ΄ ανάγκη μόνο της κυβερνητικής παράταξης
Θεμιτό επίσης είναι η Δημοτική Αρχή Ξηρομέρου να προσπαθεί επικοινωνιακά να εκμεταλλευτεί πολιτικά τυχόν θετική έκβαση στην επένδυση στο Πλατυγιάλι
Ας ευχηθούμε έστω και τώρα να υπάρξει αίσιο τέλος όπως στη περίπτωση της Σεχραζάτ & όπως φημολογείται κάποιος σύγχρονος βεζίρης- σεΐχης από τα Εμιράτα να επενδύσει τουριστικά στην περιοχή μας .
Ίδωμεν..
https://veloutsanews.blogspot.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπ' όψιν ότι:
Δεν επιτρέπονται τα Greeklish (Ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες).
Το σχόλιό σας θα πρέπει να είναι σχετικό με το θέμα.
Δεν επιτρέπονται οι προσωπικοί προσβλητικοί χαρακτηρισμοί.
Χρήση πολλαπλών λογαριασμών και ψευδώνυμων, που έχουν ως σκοπό να οδηγήσουν στην παραπλάνηση των συνομιλητών, δεν είναι κάτι το αποδεκτό.
Σχολιασμός με συνεχή παράθεση έτοιμων μεγάλων κειμένων («σεντόνια») άλλων ιστοσελίδων και καταιγισμό εξωτερικών συνδέσμων, δεν βοηθά στην ομαλή εξέλιξη της συζήτησης.
Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής, ή τροποποίησης σχολίων, που αντιβαίνουν στο περιεχόμενό τους, χωρίς καμμία άλλη προειδοποίηση και χωρίς καμμία υποχρέωση παροχής περαιτέρω εξήγησης ή διευκρίνισης. Επιπλέον, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα αποκλεισμού από τις συζητήσεις, των σχολιαστών που υποτροπιάζουν.
Συνιστάται ιδιαίτερα, να σχολιάζετε αφού προηγουμένως έχετε συνδεθεί μέσω κάποιας από τις διαθέσιμες υπηρεσίες (Disqus [προτείνεται], Facebook, Twitter, Google). Έτσι, θα έχετε καλύτερο έλεγχο επί των σχολίων σας.