Η αξέχαστη “Πάστα Φλώρα” του ελληνικού κιν/φου Μαίρη Αρώνη σε στιγμές χαλάρωσης στο σπίτι της στο Καλαμάκι στα μέσα της δεκαετίας του ’80 όταν πλέον έχει αποσυρθεί οριστικά από τις θεατρικές σκηνές και ασχολείται ενεργά με το ραδιόφωνο και
συγκεκριμένα με την μεταφορά σημαντικών έργων του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου. Η επιτυχημένη αυτή ενασχόληση της, αποτελεί ένα ακόμη στοιχείο της πολυτάλαντης προσωπικότητάς της και μια μεγάλη πρόκληση για την ίδια καθώς έπρεπε με απόλυτη δεξιοτεχνία να μεταφέρει στον ακροατή μέσα από τον ήχο της φωνής και τις λέξεις του κειμένου, την εικόνα που έβλεπε και τα συναισθήματα που βίωνε με πάθος μέσα από τον ρόλο. Το σπίτι της στην οδό Διομήδη Κομνηνού δίπλα στο Συμμαχικό Νεκροταφείο, υπήρξε μια πανέμορφη μονοκατοικία πνιγμένη στα δέντρα και τα λουλούδια που απολάμβανε να περιποιείται η ίδια και έζησε τα ωραιότερα χρόνια της ζωής της μέχρι το τέλος. Το συγκεκριμένο κτίριο δεν υπάρχει σήμερα και στην θέση του έχει χτιστεί μια πολυκατοικία. Όπως αναφέρεται, στα χρόνια της Kατοχής το είχαν επιτάξει οι Γερμανοί και εκείνη απαιτούσε να βγάζουν τις μπότες τους κάθε φορά που έμπαιναν για να μην χαλάσει το παρκέ. Το εσωτερικό του σπιτιού ήταν ιδιαίτερα καλαίσθητο και πάντα περιποιημένο και τακτοποιημένο με έπιπλα αντίκες, ένα μεγάλο πιάνο και ακριβούς πίνακες, το οποίο γέμιζε πολύ συχνά με αγαπημένους φίλους και συναδέλφους που χαιρόταν να φροντίζει δημιουργώντας υπέροχα πιάτα σε βραδιές με χαλαρή μουσική και ενδιαφέρουσες συζητήσεις μέχρι τις πρωινές ώρες. Ο Δήμος της περιοχής τιμώντας την μνήμη και το πολύτιμο έργο της, έδωσε το όνομά της στο μικρό θέατρο στην πλατεία Καραϊσκάκη στο Άνω Καλαμάκι. Μια σπουδαία θεατρίνα ξεχωριστής στόφας που κατάφερε μέσα από το τεράστιο υποκριτικό της εκτόπισμα να δώσει πνοή σε ηρωίδες αρχαίου δράματος, Ελλήνων κλασικών συγγραφέων και μυθικές ηρωίδες του παγκόσμιου δραματολογίου, βρίσκοντας στο πρόσωπό της την απόλυτη ενσάρκωση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπ' όψιν ότι:
Δεν επιτρέπονται τα Greeklish (Ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες).
Το σχόλιό σας θα πρέπει να είναι σχετικό με το θέμα.
Δεν επιτρέπονται οι προσωπικοί προσβλητικοί χαρακτηρισμοί.
Χρήση πολλαπλών λογαριασμών και ψευδώνυμων, που έχουν ως σκοπό να οδηγήσουν στην παραπλάνηση των συνομιλητών, δεν είναι κάτι το αποδεκτό.
Σχολιασμός με συνεχή παράθεση έτοιμων μεγάλων κειμένων («σεντόνια») άλλων ιστοσελίδων και καταιγισμό εξωτερικών συνδέσμων, δεν βοηθά στην ομαλή εξέλιξη της συζήτησης.
Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής, ή τροποποίησης σχολίων, που αντιβαίνουν στο περιεχόμενό τους, χωρίς καμμία άλλη προειδοποίηση και χωρίς καμμία υποχρέωση παροχής περαιτέρω εξήγησης ή διευκρίνισης. Επιπλέον, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα αποκλεισμού από τις συζητήσεις, των σχολιαστών που υποτροπιάζουν.
Συνιστάται ιδιαίτερα, να σχολιάζετε αφού προηγουμένως έχετε συνδεθεί μέσω κάποιας από τις διαθέσιμες υπηρεσίες (Disqus [προτείνεται], Facebook, Twitter, Google). Έτσι, θα έχετε καλύτερο έλεγχο επί των σχολίων σας.