Αν αναζητήσουμε τη γυναίκα που εμφανίστηκε περισσότερες φορές από οποιαδήποτε άλλη στον ελληνικό κινηματογράφο, δεν θα τη βρούμε ανάμεσα στις ηθοποιούς που πέρασαν από το πανί της χρυσής εποχής.
Η γυναίκα που απαθανάτισε συνολικά 173 φορές ο κινηματογραφικός φακός δεν ήταν ηθοποιός αλλά... ενδυματολόγος του θεάτρου στο επάγγελμα. Της άρεσε το κομπσρσιλίκι, το έκανε όπως δήλωνε η ίδια για να μην πλήττει. Υποδυόταν συνήθως την πελάτισσα νυκτερινών κέντρων (το έκανε σε τουλάχιστον 80 ταινίες) και το πραγματικό της όνομα είναι Βίκυ Ιακωβίδου. Γεννήθηκε το 1929 αλλά δεν γνωρίζουμε την ακριβή χρονολογία θανάτου της.Στις περισσότερες ταινίες εισχωρούσε στο πλάνο αμίλητη κάνοντας απλά όσα της επέτρεπε ο άχαρος ρόλος της. Σε μια ταινία, στο «Καλώς ήρθε το δολάριο», υποδύεται την ιερόδουλη και προσπαθεί να αποπλανήσει τον Γιώργο Κωνσταντίνου, λέγοντάς του: «Ψιτ... αγοράκι, να σου πω!». Ήταν πολύ καλή φίλη της Ρένας Βλαχοπούλου και του Κώστα Βουτσά. Στην ταινία «ζητείται επειγόντως γαμπρός», καθώς η Βλαχοπούλου τραγουδά, βλέπουμε σε κοντνινό πλάνο την Βίκυ Ιακωβίδου να σκουπίζει συγκινημένη τα δάκρυά της.
fosonline
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπ' όψιν ότι:
Δεν επιτρέπονται τα Greeklish (Ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες).
Το σχόλιό σας θα πρέπει να είναι σχετικό με το θέμα.
Δεν επιτρέπονται οι προσωπικοί προσβλητικοί χαρακτηρισμοί.
Χρήση πολλαπλών λογαριασμών και ψευδώνυμων, που έχουν ως σκοπό να οδηγήσουν στην παραπλάνηση των συνομιλητών, δεν είναι κάτι το αποδεκτό.
Σχολιασμός με συνεχή παράθεση έτοιμων μεγάλων κειμένων («σεντόνια») άλλων ιστοσελίδων και καταιγισμό εξωτερικών συνδέσμων, δεν βοηθά στην ομαλή εξέλιξη της συζήτησης.
Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής, ή τροποποίησης σχολίων, που αντιβαίνουν στο περιεχόμενό τους, χωρίς καμμία άλλη προειδοποίηση και χωρίς καμμία υποχρέωση παροχής περαιτέρω εξήγησης ή διευκρίνισης. Επιπλέον, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα αποκλεισμού από τις συζητήσεις, των σχολιαστών που υποτροπιάζουν.
Συνιστάται ιδιαίτερα, να σχολιάζετε αφού προηγουμένως έχετε συνδεθεί μέσω κάποιας από τις διαθέσιμες υπηρεσίες (Disqus [προτείνεται], Facebook, Twitter, Google). Έτσι, θα έχετε καλύτερο έλεγχο επί των σχολίων σας.