KOYKOYMITSA RADIO -ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ PLAY

KOYKOYMITSA RADIO ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ PLAY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ aetinos99@gmail.com

Τι θα γίνει με τις πληρωμές συνδεδεμένων, παλιών επιδοτήσεων




H πληρωμή των οικολογικών σχημάτων ολοκληρώθηκε, με αρκετά παράπονα, από τους αγρότες και το ενδιαφέρον τώρα μεταφέρεται στην πληρωμή των συνδεδεμένων.

Τα παράπονα είχαν να κάνουν κυρίως, με τα ποσά που πληρώθηκαν, άσχετα, αν όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως η μεγάλη ζήτηση, “ευθύνεται” κυρίως για το γεγονός ότι οι αγρότες πήραν λιγότερα χρήματα, από εκείνα που ίσως περίμεναν.

Το ενδιαφέρον τώρα του ΟΠΕΚΕΠΕ μεταφέρεται στην πληρωμή των συνδεδεμένων ενισχύσεων 2024, καθώς μόνο η ειδική βάμβακος πληρώθηκε. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι στόχος των επιτελών του ΟΠΕΚΕΠΕ, είναι μια πληρωμή πριν το Πάσχα για όλες τις συνδεδεμένες, αλλά και των παλιών επιδοτήσεων έτους 2016. Θυμίζουμε ότι επί Αυγενάκη στο ΥπΑΑΤ ξεκίνησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ να “καθαρίζει” παλιές εκκρεμότητες. Τους στόχους του ΟΠΕΚΕΠΕ περιγράφει και σε ανάρτησή του ο αντιπρόεδρος του οργανισμού κ. Ι. Καϊμακάμης, σημειώνοντας σε ανάρτησή του, τα ακόλουθα:

“Με καθαρούς στόχους και σαφές χρονοδιάγραμμα εργαζόμαστε με τους επικεφαλής των αρμοδίων διευθύνσεων και τις ομάδες τους στα εξής:

Πληρωμή συνδεδεμένων ενισχύσεων έως τη Μ. Εβδομάδα

Άνοιγμα πληροφοριακού συστήματος για αιτήσεις στο ΟΣΔΕ 2025 από τους παραγωγούς μας Ολοκλήρωση πληροφοριακού συστήματος για το μέτρο της βιολογικής γεωργίας & κτηνοτροφίας

Διασταυρωτικοί έλεγχοι & τακτοποίηση εκκρεμοτήτων 2016″.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Agronewsbomb, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο εντός Απριλίου και μιας πληρωμής για υπόλοιπα εξισωτικής. Επίσης, στο πακέτο του Πάσχα, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να περιληφθεί και μια πληρωμή στο εθνικό απόθεμα, αλλά και σε εκκρεμείς μεταβιβάσεις, όπως επίσης και περιπτώσεις monitoring.

Όσον αφορά πάλι στις συνδεδεμένες, πιο επίφοβες αυτή τη στιγμή για πληρωμή μετά το Πάσχα, είναι οι συνδεδεμένες ζωικών, αλλά και ορισμένες συνδεδεμένες σανοδοτικών, οσπρίων, καλαμποκιού, που υπάρχουν απαιτήσεις για καταχωρήσεις κιλών. Αυτό βέβαια θα ξεκαθαρίσει τις αμέσως επόμενες ημέρες. Όλες οι υπόλοιπες πάνε για πληρωμή, λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα.

Με μείωση πλαφόν και η συνδεδεμένη οσπρίων

Σε μείωση 30% στο πλαφόν ανά στρέμμα προκειμένου για τη λήψη συνδεδεμένης ενίσχυσης όσον αφορά στα όσπρια του 2024 έχει προχωρήσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αναλυτικά η απόφαση

Όροι επιλεξιμότητας – Προϋποθέσεις σποράς – Δικαιούχοι
Δικαιούχοι της συνδεδεμένης εισοδηματικής ενίσχυσης για τα όσπρια, είναι οι ενεργοί γεωργοί, που καλλιεργούν όσπρια που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση (φακή, ρεβίθι, φασόλι, κουκί, λαθούρι), όπως αυτά ορίζονται στο Παράρτημα II της παρούσας, σε επιλέξιμες εκτάσεις και πληρούν τους παρακάτω όρους επιλεξιμότητας:
Να προσκομίζουν τιμολόγιο πώλησης ή αγοράς του προϊόντος.

Να παραδίδουν ρεβίθια κατ’ ελάχιστο 70 κιλά ανά στρέμμα καλλιεργούμενης έκτασης.

Να παραδίδουν φακές κατ’ ελάχιστο 40 κιλά ανά στρέμμα καλλιεργούμενης έκτασης.

Να παραδίδουν φασόλια μέτρια και χονδρά κατ’ ελάχιστο 100 κιλά ανά στρέμμα καλλιεργούμενης έκτασης.

Να παραδίδουν φασόλια γίγαντες και ελέφαντες κατ’ ελάχιστο 150 κιλά ανά στρέμμα καλλιεργούμενης έκτασης.

Να παραδίδουν φασόλια μαυρομάτικα κατ’ ελάχιστο 70 κιλά ανά στρέμμα καλλιεργούμενης έκτασης.

Να παραδίδουν κουκιά κατ’ ελάχιστο 60 κιλά ανά στρέμμα καλλιεργούμενης έκτασης.

Να παραδίδουν λαθούρι κατ’ ελάχιστο 60 κιλά ανά στρέμμα καλλιεργούμενης έκτασης.

Η συγκομιδή να πραγματοποιείται μόνο στην ωριμότητα ή κοντά στην ωριμότητα.

Να παραδίδουν προϊόν σε επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς και οργανώσεις παραγωγών με δραστηριότητα την επεξεργασία οσπρίων, το αργότερο έως την 28η Φεβρουαρίου του επόμενου από το έτος υποβολής της αίτησης. Σε εξαιρετικές περιστάσεις, η καταληκτική αυτή ημερομηνία δύναται να τροποποιηθεί με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Για τις περιπτώσεις των όρων επιλεξιμότητας με αριθμό 6, 7 και 8, η υποχρέωση αυτή ισχύει από το έτος υποβολής ΕΑΕ 2025 και έπειτα.

Οι παραδόσεις πρέπει να γίνονται σε έναν από τους παρακάτω φορείς:

Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις (ΑΣΟ) όπως ορίζονται στον ν. 4673/2020 «Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και άλλες διατάξεις», όπως ισχύει,

ομάδες και οργανώσεις παραγωγών, σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) 2021/2115 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου και τον Κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 1308/2013,

οποιαδήποτε νομική οντότητα έχουσα εμπορική δραστηριότητα στον τομέα των οσπρίων.

Στην περίπτωση που υπάρχουν διαπιστωμένες εξατομικευμένες ζημιές ανά δικαιούχο από τον Ελληνικό Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.), δύναται οι ποσότητες αυτές να προσμετρούνται στη συνολική επιλέξιμη ποσότητα. Ο ΕΛ.Γ.Α., υποχρεούται στην αποστολή σχετικού ηλεκτρονικού αρχείου με τα αποτελέσματα εκτιμήσεων ζημιών στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. το αργότερο ως το τέλος Φεβρουαρίου του έτους που έπεται της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης.

Κατά παρέκκλιση, για την καλλιεργητική περίοδο 2024 λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών που αντιμετώπισε η χώρα, ως δικαιούχοι θεωρούνται και αυτοί που παραδίδουν ποσότητα προϊόντος μειωμένη κατά 30% από αυτή που απαιτείται στα σημεία 2, 3, 4 και 5 του άρθρου Agronewsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων


Πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπ' όψιν ότι:
Δεν επιτρέπονται τα Greeklish (Ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες).
Το σχόλιό σας θα πρέπει να είναι σχετικό με το θέμα.
Δεν επιτρέπονται οι προσωπικοί προσβλητικοί χαρακτηρισμοί.
Χρήση πολλαπλών λογαριασμών και ψευδώνυμων, που έχουν ως σκοπό να οδηγήσουν στην παραπλάνηση των συνομιλητών, δεν είναι κάτι το αποδεκτό.
Σχολιασμός με συνεχή παράθεση έτοιμων μεγάλων κειμένων («σεντόνια») άλλων ιστοσελίδων και καταιγισμό εξωτερικών συνδέσμων, δεν βοηθά στην ομαλή εξέλιξη της συζήτησης.
Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής, ή τροποποίησης σχολίων, που αντιβαίνουν στο περιεχόμενό τους, χωρίς καμμία άλλη προειδοποίηση και χωρίς καμμία υποχρέωση παροχής περαιτέρω εξήγησης ή διευκρίνισης. Επιπλέον, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα αποκλεισμού από τις συζητήσεις, των σχολιαστών που υποτροπιάζουν.


Συνιστάται ιδιαίτερα, να σχολιάζετε αφού προηγουμένως έχετε συνδεθεί μέσω κάποιας από τις διαθέσιμες υπηρεσίες (Disqus [προτείνεται], Facebook, Twitter, Google). Έτσι, θα έχετε καλύτερο έλεγχο επί των σχολίων σας.